Eмисия новини
от 02.00 часа

Габровската болница с обновено неврологично отделение

Болницата в Габрово

В областната болница в Габрово ще бъде открито изцяло обновеното неврологично отделение. Средствата са осигурени от държавата и здравното заведение, както и чрез дарения.

С ремонта на неврологията в многопрофилната болница в Габрово приключва обновяването на всички големи отделения, в които беше инвестирано поетапно през годините.

Вложените средства в отделението по нервни болести, което разполага с 39 легла, са малко над 300 000 лева. От тях 250 000 са осигурени от Министерството на здравеопазването. Болничното заведение е инвестирало 30 000 лева собствени средства.

Леглата, мебелировката, както и санитарното оборудване, са доставени чрез дарения от фирми, от общината и партньорска на болницата белгийска клиника. Изцяло обновени са стаите за пациентите, като всяка разполага със санитарен възел. Обособен е и интензивен сектор за най-тежко болните.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от