Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деветият кръг на квалификациите за Евро 2020 започва с мачове в три групи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Със седем двубоя в три групи днес започва предпоследният, девети кръг, на квалификациите за футболното Евро 2020.

В група “А” България почива и ще играе контрола срещу Парагвай довечера. Англия играе своя мач №1000 и се нуждае от само една точка в домакинството си на Черна гора на „Уембли“, за да продължи напред, докато ключовият мач днес ще бъде между Чехия и Косово в Пилзен. Двата отбора заемат съответно второто и третото място в класирането с 12 и 11 точки. Победа ще гарантира на чехите участие на Евро 2020, докато всякакъв друг резултат ще остави интригата до последния кръг.

В група “В” Украйна се класира предсрочно, но така или иначе днес почива. Португалия и Сърбия пък спорят за второто място в крайното класиране, като за момента ги дели само една точка. И двата отбора имат лесни мачове, в които разчитат да вземат трите точки. Португалия приема Литва, а Сърбия домакинства на Люксембург.

Три от група “Н” ще се изиграят днес. Турция и Франция се борят за първото място, като водят с по 19 точки. Те могат още днес да се класират на финалния кръг, но за целта южните ни съседи трябва да не загубят от Исландия в Истанбул, а “петлите” трябва да спечелят домакинството си на Молдова. Третият двубой е без значение за крайното класиране и в него един срещу друг се изправят Албания и Андора.


Европейски квалифкации, IX кръг:

 От 19:00 часа:

Турция - Исландия

От 21:45 часа:

Англия - Черна гора

Чехия - Косово

Сърбия - Люксембург

Португалия - Литва

Франция - Молдова

Албания – Андора.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени