Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росина Станиславова: Отваряме вратите за широки експертни съвети в "Красно село"

Росина Станиславова

Росина Станиславова от Обединение „Демократична България“ е новият кмет на столичния район "Красно село". На балотажа тя успя да надделее над кандидата на Местна коалиция (ГЕРБ/СДС) и досегашен кмет Христо Апостолов, след сериозна разлика на първия тур. От няколко години Росина Станиславова активно участва в обществения живот в района като председател на Гражданския районен обществен съвет „Красно село“. Като най-важен непосредствен ангажимент тя открои:

Отваряме вратите на районната администрация за отворени експертни съвети, за граждани, които имат активна позиция и експертност за решаването на различни теми, защото смятаме, че хората най-добре разбират и признават своите проблеми.


В самото начало районната администрация трябва да си изясни настроенията и мнението на хората чрез анкети, в които те да очертаят конкретните проблеми в подрайоните, обясни Станиславова. Сред обединяващите проблеми в градската среда са многото тротоари в лошо състояние, чистотата и сигурността, включително тази в училищата. Тротоарите, по които минават най-много хора, ще бъдат ремонтирани най-напред. Останалите специфични проблеми с по-малък обхват ще бъдат решавани с различна експертна помощ.

Станиславова допълни, че ще свика експертен съвет и за обновеното кръстовище при булевардите „Цар Борис III“ и „Гоце Делчев“ във връзка със строителството на третия метродиаметър, тъй като така изпълнено е възможно да предизвика конфликтни ситуации между пешеходците и автомобилистите.

Много е важно да бъде установен пряк и правилен контакт от страна на районната администрация с кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата Здравко Здравков с оглед интересите на много инвеститори в район "Красно село". Това важно условие се подчертава и от факта, че Общият устройствен план на столицата вече е достигнал максимална плътност в рамките на жилищните комплекси. Щекотлив въпрос ще бъде балансът между позициите на собствениците на терени с инвестиционни намерения и жителите на района, подчерта в заключение Росина Станиславова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени