Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебна лаборатория за контрол на качеството на храни и напитки в Плевен

Снимка: Латинка Светозарова, БНР

В Плевен откриха учебна лаборатория за контрол на качеството на храни и напитки в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии "Луи Пастьор". Модернизацията става реалност благодарение на Националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда" на Министерството на образованието и науката.

“Това е една реална лаборатория, която помага за професионализма на учениците“, обясни преподавателят Валя Недялкова. 

В нея се очаква да правят анализи и за фирми от хранително–вкусовата промишленост:

“Тя е снабдена с най-необходимите и най-съвременните средства, като започнем с луминометъра - апарат с който може да се контролира хигиената във всеки един производствен процес. Това е смисълът на европейските директиви - по време на самото производство да се отстранят всички некачествени продукти, както и грешки в производствения процес. Очаквам с нашите партньори-работодатели, които съфинансираха проекта да продължим съвместната си работа“, допълни Недялкова.

Министърът на образованието Красимир Вълчев каза при откриването, че са предвидени средства за повече практически занимания в професионалното образование:

“Това, което си мисля тук, като гледам демонстрациите е, че трябва да увеличим догодина с колкото се може повече средствата в Програмата за модернизация на професионалното образование“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна