Eмисия новини
от 02.00 часа

Вася Попова: Музиката е усещане, тя е дълбока свързаност с другия

Вася Попова
Снимка: личен архив

За Вася Попова музиката е всичко. Противно на повечето очаквания, тя не мечтае от малка да стане певица, въпреки че музиката е неизменна част от нейния живот.  Като малка тя мечтае да стане археолог, най-голямото й богатство е било една купчинка от камъни, която  чистила и подреждала. Като всеки човек и нейният житейски път е имал спадове и върхове, и тя накрая разбира кой е нейният път. Разбира, че е истински жива, само когато се занимава с музика.

Ако името й не ви е познато, то гласът й със сигурност ще ви се стори такъв. Защото Вася е участвала в популярни музикални формати. Преди няколко години взима сериозното решение да замине за Бостън, за да продължи музикалното си образование там. Като всяко ново нещо в начало е било трудно, но после го приема като истинско приключение. Всяка трудност посреща с усмивка, защото знае, че това ще е ценен урок.

Сега Вася Попова подготвя концерт и на българска сцена, за който може да научите повече в интервюто на Елмира Джома с нея.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от