Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дефиле на младото вино в Пловдив

Снимка: БГНЕС

От днес до 17 ноември Пловдив е домакин на  фестивала „Дефиле на младото вино“. Преди официалното му откриване ще се състои конференцията „Виненият туризъм у нас - състояние и перспективи“.

Във форума ще се включат винопроизводители и туроператори, които ще представят своя опит в привличането на туристи и организирането на винени турове.

„Дефиле на младото вино“ ще започне с Дионисиево шествие, което ще потегли от площада пред Общината към Стария град. Там ще бъде отворена и първата бъчва младо вино и ще бъде дадено начало на дегустациите.

В 11-тото издание на фестивала участват 36 изби, а също производители на храни и кетъринг фирми. От Съвета по туризъм, който заедно с Община Пловдив е организатор на дефилето, заявиха, че и тази година ще бъде продължена инициативата за подкрепа на образованието. 5% от приходите ще бъдат заделени за поощряване на някои от най-изявените студенти от специалностите винопроизводство, кетъринг и туризъм от Университета по хранителни технологии, както и на ученици от Професионалната гимназия по туризъм. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна