Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Осъзнато в неосъзнатото“ от Здравко Миленов

2
Снимка: личен архив

Понякога си мислим, че можем да скрием мрака в нас от света, като просто го заровим дълбоко в съзнанието ни. Умът обаче помни. И винаги се връща към онова, което е оставило следа, макар и едва доловима понякога. Тогава единственото, което ни остава, е да опознаем и приемем другата си страна. Да осъзнаем неосъзнатото в нас. Това прави Здравко Миленов в първата си самостоятелна изложба. Той е 3D артист, който се обръща назад, за да се върне там, от където е започнало всичко за него – от рисуването в най-чистия му и опростен вид. Вдъхновен от „Бесове“ на Достоевски, Здравко навлиза надълбоко в човешката природа, за да изследва чрез изкуство скритите кътчетата на съзнанието и всичко, което човек побира в тях.

Колко време му е било необходимо, за да създаде тази панорама на човешкия мрак и светлината от другата му страна и защо това, което можем да открием в творбите му, носи името „Осъзнато в неосъзнатото“ – можете да чуете в звуковия файл.

Куратор на изложбата е Христиана Хинова. Експозицията се открива тази вечер от 19 часа в Art Center 12 на ул. „Франсис де Пресансе“ 12 и ще бъде част от галерията до 6 декември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени