Eмисия новини
от 17.00 часа

30-годишнината от падането на Берлинската стена в изложбата Pass the Ammo #4

15
Снимка: Таня Димова

30-годишнината от падането на Берлинската стена е отразена в международната изложба Pass the Ammo, която глобалната платформа за социално ангажирано изкуство Fine Acts откри тази седмица в Гьоте институт. Toва е четвъртото издание от серията поп-ъп събития на платформата, които представят изкуството като оръжие за социална промяна. В това издание 12 визуални артисти от 12 европейски държави имаха точно една седмица, за да интерпретират демокрацията и свободата по свой начин. Те са изработили творбите си в рамките на иновативния формат – Sprints, в който артисти създават произведения, свързани с човешките права, в ограничени времеви рамки.

Изложбата може да бъде разгледана до 22 ноември, а след това всяка от творбите ще бъде достъпна безплатно на онлайн платформата TheAmmo.org, за да могат активисти и организации от цял свят да ги използват и адаптират за своите комуникационни цели. Светла Баева от глобалната платформа Fine Acts разказва повече за това какво можем да открием в експозицията.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Всеки може да бъде само себе си, нали

публикувано на 14.12.19 в 11:10