Eмисия новини
от часа

Кампания в Кюстендил за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Кампанията се организира от община Кюстендил и софийска фирма.
Снимка: БГНЕС

Два дни - петък и събота, община Кюстендил съвместно със софийско дружество организират кампания за безвъзмездно предаване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване - хладилници, телевизори, печки, перални и други.

В първия ден десетки домакинства и учреждения предадоха ненужната им вече този тип техника.

Такава кампания за безвъзмездно предаване на излязла от употреба електрическа и електронна техника в Кюстендил се прави за пръв път, но акцията ще продължи и следващите дни, каза Йордан Георгиев от софийското дружество, реализирало кампанията.

„Телевизорите са 27, пералните са 4, компютрите са 11, прахосмукачки 9, бойлери два, радиоапарати, тип транзистори и други - 7, медицинска апаратура от болницата - 6 и хладилници 5. Има и двама-трима отказали се, защото не им се плаща. Хората са свикнали всичко да прибират по мазета, по тавани, по гаражи - да им пречат, обаче да стоят. Тук по нашите села около Кюстендил ще уведомим кметовете и ако евентуално хората се съгласят да дават, ще обикаляме по селата“, каза Йордан Георгиев.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от