Eмисия новини
от 05.00 часа

Ирониите „В кръг“ – огледалото във филма на Стефан Командарев

„В кръг“ е вторият филм от очакваната трилогия на режисьора Стефан Командарев
Снимка: Радио Видин

Нощта на 9-и срещу 10-и ноември. Вече не е 1989-а, а 30 години по-късно. Три патрулиращи двойки полицаи препускат в една динамична обиколка из центъра на София. Макар това да е само един сюжет от филм, хрониките на времето в него припомнят емоциите от едни отминали години, които имат силна връзка с настоящето. 

„В кръг“ е вторият филм от очакваната трилогия на режисьора Стефан Командарев, който представя поредната картина на нашето общество, но и на много други, които следват съдбата ни. Зрителите стават свидетели на това как чрез иронията могат да открият истините, които са позабравили. Филмът вече има шест отличия от международни филмови фестивали, а сега очаква да разбере и дали ще добави още една награда от кинофестивала в Стокхолм. 

От една седмица „В кръг“ върви по кината у нас. След като се срещна с международната публика, филмът достигна и до българските зрители, които, по думите на Стефан Командарев, са най-важните. Какви са техните реакции – чуйте от режисьора.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Сбогом, Госпожо Стихийно бедствие!

публикувано на 06.12.19 в 12:14