Eмисия новини
от 05.00 часа

Първи показ пред публика на резултатите от ателие „Чехов“ в „Сфумато“

Снимка: sfumato.info

„В продължение на три седмици без почивен ден работихме върху фрагменти от Чехови писма и пиеси. Това беше най-дългото ателие, което сме правили тук, в България. В резултат на активно, задълбочено, преосмислено и предизвикателно навлизане в поетиката на Чехов се родиха много интересни идеи-опити с повече от 50 участници – актьори, режисьори и студенти. От тях избрахме около 30 „чернови“, които засега можем да покажем на своята публика само на 18 ноември, поради голямата заетост на актьорите, които са от различни театри“, разказа в „Артефир“ режисьорката Маргарита Младенова. 

Сред участниците в ателието са актьори от всички поколения – Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Виттория Николова, Радина Кърджилова, Невена Калудова, Елена Димитрова, Неда Спасова, Мимоза Базова, Каталин Старейшинска, Васил Дуев, Василена Винченцо и най-младите им колеги, които са все още студенти.От 18 септември до 7 октомври в Театрална работилница „Сфумато“ се проведе ателие „Сюжет за кратък разказ“ с предмет на изследване любовта, смъртта и писането в живота и творчеството на А. П. Чехов.

На 18 ноември от 19 часа в Театрална работилница „Сфумато“ актьорите ще покажат пред публика някои от най-интересните си творчески идеи, възникнали по време на ателието „Чехов“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Добър вечер, безсмъртие мое

публикувано на 08.12.19 в 09:15