Eмисия новини
от 20.00 часа

Дискусия „Деца, СМАРТфони, СМАРТродители“ във Варна днес

Безплатно обучение по дигитална безопасност за родители под наслов „Деца, СМАРТфони & СМАРТродители“ ще се проведе днес във Варна. Заедно с експерти от Центъра за безопасен интернет и представители на първия телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца, те ще обсъждат какви са заплахите в онлайн общуването, за какво децата използват социалните мрежи и други въпроси, които вълнуват всеки родител. 

Специалисти ще запознаят родителите с основните начини за насърчаване на позитивно поведение онлайн и с добрите родителски практики в дигиталния свят, както и с каналите за докладване, намиране на помощ и допълнителна информация. На   въпросите ще отговарят Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет и Яна Алексиева, психолог от Асоциация „Родители“. 

Събитието започва в 10:30 ч. в Социалната чайна. Входът е свободен след предварителна регистрация за участие.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от