Eмисия новини
от 10.00 часа

Съветът по отбрана избира във вторник началник на Военновъздушното училище

Красимир Каракачанов
Снимка: БТА

Началникът на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, което се възстановява от 1 януари  2020 година, се очаква да бъде определен във вторник от Съвета по отбрана. Той трябва да е добре подготвен и енергичен, каза военният министър Красимир Каракачанов в Плевен.

Военният министър Красимир Каракачанов каза, че е разглеждал шест кандидатури:

"Сега ще бъда честен. Две от тях ми отказаха".

По-млади летящи офицери отказаха, защото предпочитат да летят и да си обучават наличния състав. Във вторник имаме Съвет по отбрана и този въпрос трябва да го решим.

Обсъждал съм го предварително и с президента, тъй като знаете, че той трябва да издаде указа за производството на висше офицерско звание и както се казва, всичко е в график. Началникът на Висшето военновъздушно училище трябва да бъде добре подготвен и най-вече да е много енергичен. След закриването на военновъздушното училище преди 18 години трябва да е енергичен, за да могат нещата да се случат.

Трябва да е кооперативен, защото Военното училище ще съвместява своите задължения заедно с авиобазата, тоест той трябва да е кооперативен и диалогичен с ръководството на въздушната база, за да могат нещата да вървят".


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от