Eмисия новини
от 20.00 часа

Спря укрепването на свлачището при пътя до с. Кременик

Кременик
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Започналото преди два месеца укрепване на свлачището, което през 2015 год. откъсна около 100 м от платното на единствения път до дупнишкото с. Кременик, е спряно - най-вероятно по финансови причини, каза кметът на селото Здравка Тонева. Средствата - около 500 000 лева, са по фонд "Бедствия и аварии" с дофинансиране и засега са отпуснати 216 000 лева, добави тя.

В участъка при свлачището се изгражда около 90 м подпорна стена, която е издигната напаловина. Изпълнението на проекта е разчетено на два етапа, в рамките на 90 дни общо. Укрепването най-вероятно ще продължи напролет, коментира кметът Тонева, според която остатъкът от средствата се очаква да бъде заложен в бюджета за догодина.

Така почти 5-годишната сага и мъките за селцето ще приключи догодина. Автобуси, линейки при подаден сигнал, пожарни, строителна техника,  бусовете със стока за местния магазин, екипите на ЧЕЗ минават по черен обаластрен алтернативен  път през частни имоти.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от