Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български фенове отправиха послания срещу расизма по време на мача с Чехия

Снимка: McCann

Послания срещу расизма във футбола от български фенове бяха излъчени на Националния стадион „Васил Левски“ по време на квалификацията за Евро 2020 България - Чехия (1:0) снощи.

Въпреки, че мачът се игра без публика след като УЕФА наложи наказание на страната ни, Coca-Cola прикани спортните фенове да изявят своята позиция с послания за толерантност във футбола, които бяха излъчени от таблото на празния стадион по време на срещата.  

Инициативата за сформиране на „Отбор на толерантността“ стартира през изминалата седмица като спонтанен отговор на Coca-Cola срещу развилия се през октомври футболен скандал след мача срещу Англия. С реакциите си в социалните мрежи обаче, родните футболни фенове  доказаха, че място за расизъм в играта у нас няма. Coca-Colaприкани феновете да се обединят в кампанията #ЗаедноСрещуРасизма, като им предостави възможност да бъдат на стадиона и да споделят своето послание или призив за толерантност във футбола чрез видео.

В рамките на няколко дни футболни фенове и популярни българи от света на спорта, журналистиката и шоубизнеса изпращаха своите послания, в които заявяват категоричната си позиция по темата. Видеата на български и английски език бяха  излъчени без намеса и редакции в съдържанието по време на мача България - Чехия на таблото и екраните около терена на стадиона. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени