Eмисия новини
от 02.00 часа

Европейският съюз по гимнастика промени името си на Европейска гимнастика

Европейският съюз по гимнастика (UEG) смени името си и вече се нарича Европейска гимнастика. Промяната стана по време на конгреса на европейската централа, който се проведе в София. Целта е структурата да стане по-разпознаваема и по-популярна, това обясни специално за БНР президентът на организацията Фарид Гарибов.

„Европейския съюз по гимнастика обединява много федерации. Обединява много спортове, провежда много състезания. Тези федерации се съревновават по между си. Борят се за телевизионно време, борят се за спонсори, за популярност. За да поддържаме тази европейска федерация ни трябва бюджет, който също зависи от спонсори и от телевизионни права. За да привлечем техния интерес (на фирмите и на медиите) ние трябва да сме моделни и прогресивни. Това, че сменихме наименованието на Съюза ще ни помогне да станем по-разпознаваеми. Сега името ни не се разбира. За това избрахме да се наричаме Европейска гимнастика. Не сме първата федерация, която променя името си. Такава е тенденцията в спорта и ние я следваме. Решението не беше лесно, защото сега трябва да променим името във всички документи, директиви и правилници. Трябва да променим логото и визията на сайта ни. Ще се постараем тези промени да са факт до 1 април 2020 година. Надявам се на следващото европейско първенство в Киев вече да сме с новото име и с новото лого“, поясни Гарибов.

Цялото интервю с президентът на Европейската гимнастика Фарид Гарибов можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от