Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белият дом може да се откаже от забраната на електронните цигари заради предстоящите избори

Президентът Доналд Тръмп е отделил време да разгледа различни аспекти на забраната на електронни цигари, която той одобри още през септември, след като някои от неговите съветници са го предупредили за потенциална загуба на негови избиратели, съобщи в понеделник "Ню Йорк Таймс" (New York Times), позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Според лица, цитирани от вестника, предупрежденията за загуба на подкрепа в някои ключови американски щати на президентските избори през следващата година са накарали Тръмп да преразгледа решението от септември за забрана на електронните цигари.

Медията също така научи от висш служител, че срещата с представители на индустрията за е-цигари, обявена от президента в Туитър през миналата седмица, всъщност никога не е била в неговия график. Друг официален представител обаче твърди, че Тръмп е прекалено зает, за да се занимава с други въпроси и не се концентрирал върху предприемането на мерки за справяне с кризата с електронните цигари, която според оценки на Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) е отнела досега живота на 42-ма души.

През миналата седмица Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ обяви, че е намерил "силен виновник" за болестите, свързани с т.нар. "вайпинг", които са поразили хиляди хора, разкривайки, че е изолирал витамин Е ацетат, известен още като "токоферилов ацетат" във всяка от 29-те проби, събрани от пациенти, страдащи от белодробни заболявания от употребата на електронни цигари или употребата на "вайпинг".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени