Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Поне 10 нови инвестиции, щом обещах „Хемус“ да стигне до Плевен

| обновено на 19.11.19 в 14:56
Бойко Борисов по време на официалното откриване на модернизиран завод за санитарна арматура в Севлиево
Снимка: Правителствена пресслужба

„Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят нови инвестиции, когато им обещах магистрала „Хемус“ догодина да стигне до Плевен и Ловеч“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на официалното откриване на модернизиран завод за санитарна арматура в Севлиево. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът посочи, че активно продължава работата по строителството на пътен възел „Боаза“ по магистралата, а до края на годината ще бъде готов изцяло и обходният път на Габрово:

„Така че от Севлиево да може да ходите до „Тракия“, „Марица“. Имате ли и магистрала „Хемус“, ще видите каква голяма разлика ще има в начина ви на живот“.

Пред служителите и ръководството на компанията премиерът Борисов подчерта, че благодарение на тяхната работа, Брутният вътрешен продукт на страната се повишава: 

„Благодарение на индустрията, икономиката, ние имаме тази възможност. Ако не се работеше така добре, ако не се вдигаше БВП, това не можеше да го направим“, допълни още министър-председателят.

През последните 3 години компанията в Севлиево е инвестирала в модернизация над 62 млн. лв., а за цялото си съществуване от 1992 г. – над 300 милиона лева. Обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. бр. продукти. В компанията работят 3200 души, а иновативните продукти се изнасят в над 100 държави. Компанията подкрепя социално значими проекти и е сред основните дарители на общинската болница. Благодарение на тези нейни ангажименти днес в здравното заведение ще бъде открито обновеното детски отделение.

На церемонията в Севлиево присъства и вицепремиерът Томислав Дончев. Той поясни, че ЕК е отправила технически въпроси относно строителството на АМ „Струма“, но няма писмо, в което се казва, че в Кресна няма нужда от съоръжение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна