Eмисия новини
от 02.00 часа

Проф. Ставрев: Това тръгване напред, а после връщане назад - знак за управленска немощ

„Държавата взима решение, когато има защо. Защо се взима някакво решение, значи има проблем. Проблемът – течове от НОИ. Трябва да се изяснят причините за проблема. Тогава атакуваме проблема с нашето решение. Предложените решения са стреляне във въздуха. Така ще мислиш, когато не знаеш какъв е механизмът на източването“. Това коментира в предаването „Нещо повече“ проф. Светослав Ставрев, преподавател по публична администрация.

Според него това тръгване напред, после връщане назад са знаци за управленска немощ.

„Няма решение на правителството на България, което да не е взето със съгласието на премиера. Ако Борисов е последователен, трябва да каже – тези и тези ме подведоха, свалям ги от власт, и назначавам нов екип, който да подготви решение. Проблемът си стои. Едно нелепо решение отпадна, но вместо него няма друго. Управлението не работи“, допълни проф. Ставрев.

Проф. Светослав Ставрев прогнозира, че „скоро България ще остане с нищожно количество хора, които ще се чудят кой от кога да краде, но няма да има какво“.

„Няма как управлението да се самокоригира. Управленската мечта е недодялана“.

Интервюто с проф. Светослав Ставрев можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от
Михайлина Павлова и Ивайло Везенков в студиото на

Когато решението е в диалога

публикувано на 14.12.19 в 14:26
Михайлина Павлова и Калин Ангелов в студиото на

Кога словото спира да действа

публикувано на 14.12.19 в 13:59