Eмисия новини
от 15.00 часа

За първото полугодие на 2019-а турски компании са инвестирали у нас 23 млн. евро

Турски компании проучват възможностите за инвестиции в България

Снимка: архив БНР

Турски компании проучват възможностите за инвестиции у нас. Като потенциални сектори на сътрудничество министърът на икономиката Емил Караниколов посочи иновациите, информационните технологии и телекомуникациите, машиностроенето и електрониката.

Близо един милиард евро са турските инвестиции в България, а само за първото полугодие на 2019-а турски компании са инвестирали у нас 23 милиона евро. Това съобщи министър Емил Караниколов при откриването на форума "Инвестиционната среда в България".

В събитието участват повече от 150 турски компании като част от посещението на представители на Световния турски бизнес съвет (DTIK)  в България и предприемачи от секторите "Машиностроене", "Транспорт и логистика". "Електроника, електротехника", "Автомобилостроене", "Туризъм".

Караниколов отбеляза, че страната ни е лидер в региона по финансова стабилност и подчерта икономическия растеж:

"Обърнете внимание на кредитния рейтинг на България - той се подобрява всяка една  година. Нашата икономика става все по конкурентоспособна - въпреки глобалните взаимоотношения между големите стратегически играчи, въпреки Брекзит, българската икономика се справя изключително добре", отбеляза икономическият министър.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от