Eмисия новини
от 16.00 часа

Цвета Караянчева ще открие 54-тата Генерална асамблея на ПАЧИС в София

Снимка: pabsec.org

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие 54-тата Генерална асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество в София. Основната тема на двудневния форум е състоянието и сътрудничеството между организацията и Европейския съюз.

Участниците ще бъдат поздравени от ръководителя на делегацията на Народното събрание в ПАЧИС Петър Кънев и от генералния секретар на организацията Асаф Хаджиев. В първия ден на форума се очаква да бъде приета препоръка за сключване на преференциални търговски споразумения с оглед премахване на двойното данъчно облагане между 12-те държави-членки на Черноморското икономическо сътрудничество. Участниците ще обсъдят също така правните и политически аспекти на развитието на транспортните маршрути в региона. Утре делегатите ще започнат работа с обсъждане на препоръка по доклад на тема „Безработица в държавите-членки на Черноморското икономическо сътрудничество-ролята на държавата за насърчаване на разкриването на работни места“.

Народното събрание е председател на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество от 1 юли до 31 декември. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева официално пое шестмесечното ротационното председателство на организацията по време на 53-ата Генернална асамблея на ПАЧИС в азербайджанската столица Баку. Цвета Караянчева декларира, че България поема председателството на организацията решена да допринесе за засилване на интерпарламентарното сътрудничество и да постигне съществени резултати в полза на гражданите от нашия регион.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от