Eмисия новини
от 01.00 часа

Румен Томов: Община Благоевград е в изключително тежко финансово състояние

Снимка: Кети Тренчева

Община Благоевград е в изключително тежко финансово състояние. Това обяви новият кмет Румен Томов на извънредна пресконференция.

В момента в общината се извършва ревизия, от която трябва да стане ясно как и за какво са харчени публичните средства, заяви новият кмет на Благоевград Румен Томов, но призна, че финансовото положение е много нестабилно:

"Казал съм приоритетно да се плащат заплати, изключително финансово сме затруднени. Когато се направи ревизия на Общината, а тя в момента се прави, ще излезе наясно цялата картина."

Томов беше категоричен, че създаденото преди година от предшественика му Атанас Камбитов общинско дружество  "Благоевград фест“ ще бъде закрито заради неоправдани разходи и съмнителни схеми за източване на общински средства. Ще бъдат прекратени и всички медийни договори:

"Защото аз съм на мнение, че не може кметът да си купува медийно спокойствие. Вие трябва да ме "разпъвате на кръст", когато нещо не е добре."

До края на седмицата ще бъде готов кметският екип, но чистка в общината няма да има, каза още Томов:

"Не мога да оставя структурите на Общината да работят без кадри. Когато са готови хората, които ще подменят заместник-кметовете, те ще си влязат в длъжност."

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от