Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица започна със загуба в Шампионската лига

Снимка: ВК Марица

Марица (Пловдив) загуби с 1:3 (24:26, 25:18, 7:25, 19:25) гостуването си на френския Кан в първия кръг от група "Е" на Шампионската лига по волейбол за жени. Българките бяха равностойни в първите два гейма, но в третата и в четвъртата част домакините доминираха и стигнаха до крайния успех.

Десислава Николова беше най-резултатна за пловдивчанки с 14 точки, а Александра Холстън добави 12. За Кан с 20 точки се отличи Наталия Кодола, а Мира Тодорова допринесе с 18.

Още от началото на мача двата отбора се впуснаха в люта битка за всяка точка, която продължи до края на първата част, като в нито един момент разликата не надвиши две точки. В крайна сметка решаващи в равностойния гейм се оказаха непредизвиканите грешки. Марица успя да спаси два геймбола за Кан, но при третия с грешка в атака на иначе отлично играещата Холстън дадоха частта на противника

Във втория гейм българките успяха да вземат предимство с 8:4 и въпреки че допуснаха изравняване при 10:10, те бързо възстановиха преднината си. Жана Тодорова правеше чудеса от храброст в защита, блокадата също заработи отлично, донасяйки цели шест точки за убедителното 25:18.

Домакините успяха да поведат с три точки в началото на третия гейм. Пловдивчанки удържаха до 8:7 и някъде там загубиха нишката на гейма. Мира Тодорова беше отлична в атака и след феноменална серия от сервиси на сръбкинята Лиляна Ранкович тимът на Кан отбеляза 17 поредни точки към катастрофалното за Марица 7:25.  

Въпреки влизането на Кремена Каменова в игра за началото на четвъртия гейм, гостенките не успяха да се съвземат от тежкия удар. Френските шампионки отново наложиха надмощие с предимство на блокада, а Тодорова продължи да тормози отбора на бившия си клуб с мощните си атаки за крайния успех на своя тим с 25:19.

Треньорът на Марица Владимир Орлов заяви след мача: "Тежка загуба, като се има предвид, че загубихме третия гейм на седем точки. Въпреки всичко първият гейм беше много оспорван и ако го бяхме спечели, мачът щеше да се развие по съвсем друг начин. Успяхме да спечелим лесно втория гейм. В третия гейм се получи една голяма дупка. В едно нареждане загубихме страшно много точки и не успяхме да се върнем в играта. Трябваше да сме малко по-агресивни в атака. Имаме много добър показател при блокадите 12 за нас срещу 5 за тях. Естествено с този показател можехме да излезем напред, ако бяхме атакували малко по-агресивно днес. Учим се в Шампионска лига".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени