Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Романът "Глад" – за разбирането на човека без осъждане

2
Джамал Уариаши
Снимка: Ани Петрова

"Това е една книга, която разглежда културните стереотипи, начина, по който подхождаме към различния. От една страна, през това, което ни казват медиите, от друга страна – в зависимост от културния и социалния контекст, в който се намираме. Тази книга за мен е разбирането на човека, без да осъжда, каквато е и целта на психологията", така започва разговорът на Радослав Чичев с Джамал Уариаши във "Време и половина".

Джамал Уариаши (1978) е роден в Амстердам. Детството му преминава – по собствените му думи – „в съвсем обикновено типично мултикултурно семейство“. Майка му е нидерландка, а баща му е с марокански произход. Учи в една от добрите амстердамски гимназии, от която е изключен в 11-и клас. Между 2000 и 2008 г. следва психология в Амстердамския университет. Известно време работи като (онлайн) терапевт. Днес е писател на пълен работен ден и автор на 4 романа. 

През май 2016 г. в Нидерландия излиза романът „Глад“, за който Джамал Уариаши печели Наградата за литература на Европейския съюз. 

Премиерата на романа „Глад“ е в сряда, 20 ноември от 19:00 ч. в Casa Libri, в София.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени