Eмисия новини
от 15.00 часа

Театър „Българска армия“ обогатява репертоара си с още една пиеса на Оскар Уайлд

БНР Новини
3
Снимка: ТБА

Спектакълът „Жена без значение“ по пиесата на Оскар Уайлд е най-новото заглавие в афиша на Театър „Българска армия“. Постановката е на режисьора Стоян Радев в екип със сценографа Никола Тороманов и авторката на костюмите Елис Вели.

„Пиесата е писана 1893 година, но всички текстове на Оскар Уайлд звучат много актуално, защото е майстор на иронията, на афоризма, и до ден-днешен, а сигурно и в бъдеще публиката ще се радва на истините, които се изричат с усмивка от сцената. Специално „Жена без значение“ пък съвсем конкретно отговаря на един наболял през последните години проблем, който тръгна от Холивуд с разкритията за насилие, извършвано върху актриси от техни работодатели, движението #Metoo и т.н. 

В „Жена без значение“ тази тема е повдигната, и то по много дълбок и сериозен начин, така че е в съзвучие с нещо съвсем конкретно, което занимава обществото в момента“, казва режисьорът на спектакъла Стоян Радев.

В спектакъла участват актьорите Иван Радоев, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Иван Налбантов, Ясен Атанасов, Елена Райнова, Радосвета Василева, Луизабел Николова, Гергана Плетньова и Евелин Костова.

Премиерните представления на „Жена без значение“ са на 21 и 22 ноември.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия

Още от

Всеки може да бъде само себе си, нали

публикувано на 14.12.19 в 11:10