Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев връчи годишните награди "Най-голям корпоративен дарител"

Снимка: Прессекретариат на президента

Расте делът на дарителството в наука и образование, посочи президентът Румен Радев, който беше домакин на церемонията на 14-ите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител”. Конкурсът на Българския дарителски форум отличава компаниите, които прозрачно подкрепят значими инициативи и обществени каузи.

Специалната награда за значим принос за развитие на дарителството получиха Нели и Робърт Гипсън. От 15 години те отпускат стипендии на български студенти, които имат нужда от социална подкрепа. Помогнали са на 1200 млади българи.

“Тяхната история е блестящ пример за „заразната“ сила на доброто и за това, че силата на дарителството помита всякакви граници. Убеден съм, че няма награда, която да се измери с чувството за вътрешно удовлетворение от това, че даваш крила на таланта, амбицията и мечтите на хиляди млади хора“, каза Радев.

Тази година кампанията на Българския дарителски форум е насочена към устойчивостта на даренията.

Инвестициите в наука и образование са най-перспективната инициатива, посочи президентът Румен Радев:

„Ние имаме нужда от образовани хора, защото образованият човек трудно се поддава на неистини и на популистки внушения; Образованият човек е брониран срещу ежедневните бомбардировки с новини за небивал икономически и социален напредък, oбразованият човек не позволява да му нахлузват розови очила, той мисли критично“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени