Eмисия новини
от 11.00 часа

Нова книга на Владислав Христов

БНР Новини
Фотография Владислав Христов

"В поемите си Владислав Христов създава поетически ефир, в който различните поети и поетически стилове се срещат, обменят духовни същности, изясняват се, и се допълват. „Писма до Лазар” изобилства от динамични философски картини, природни и градски реалии, смисли и внушения, убегнали на обикновения поглед. Поетът ни увлича в това пътуване към човешката същност, наелектризира ни с желание да споделим възторзите и отчаянията му", казва Палми Ранчев за новата книга на Владислав Христов „Писма до Лазар“ .

Владислав Христов е автор на кратка проза, публицистика и няколко книги с поезия, която се родее с далекоизточното писане и философия. В новата си поетична книга той изненадващо сменя стила. Това не е просто хрумване, а дълбоко осмислена промяна. Част от стихотворенията са писани в съвсем ранен етап от творчеството му, а други са нови. 

Книгата съдържа и поемата в проза „Писма до Лазар“, която дава заглавието. Другите три части са „Транссибирски поеми“, „Имена“ и „Раните пеят“. Стихосбирката завършва с „Отричане от книгата“ – вълнуващо признание в любов към литературата. Впрочем цялата стихосбирка е изпълнена с любов. 

Премиерата е на 27 ноември в Литературен клуб „Перото“ от 18.30 часа


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Сбогом, Госпожо Стихийно бедствие!

публикувано на 06.12.19 в 12:14