Eмисия новини
от 07.00 часа

Кампания събира дрехи и храни за приюта на отец Иван в Якимово

Отец Иван с деца от приюта
Снимка: БГНЕС, архив

Кампания за събиране на топли дрехи и хранителни продукти за приюта на отец Иван в монтанското село Якимово се провежда във Видин. Организатор е енергиен и духовен център "Хризантема", обясни председателят на неправителствената организация Хризантема Младенова:

"Със средствата, които акумулираме в центъра от дарения и от членския внос, закупуваме хранителни продукти от първа необходимост. С приятели на центъра правим акция за набиране на топли дрехи за зимния сезон и одеяла, които след това ще дарим на приюта на отец Иван в село Якимово, област Монтана."


Даренията ще се събират до средата на декември в център "Хризантема" във Видин. Това е третата кампания на организацията за приюта в Якимово.

В началото на зимата най-голяма е нуждата от хранителни продукти, обясни от своя страна отец Иван:

"Консерви, сирене, кашкавал, колбаси. Помагат хората, не мога да се оплача, има вярващи хора, има добри хора. Но ние сме си много, ние сме 250 човека. 180 деца са сега, онзи ден се роди едно бебенце. Имаме момченце, още не са го изписали от болницата. До 18 -20-годишна възраст са горе-долу при мен."


Пари, памперси и зимни якета също са необходими, добави отец Иван.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от