Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 стипендианти по инициативата на президента "Подкрепи една мечта" за 2019-а

| обновено на 25.11.19 в 17:23
Президентът Румен Радев се срещна със студентите и учениците, които получиха еднократна стипендия от инициативата "Подкрепи една мечта" за 2019 г.
Снимка: пресцентър на Президентството

22-ма младежи получават еднократна стипендия по инициативата "Подкрепи една мечта" за 2019 година. Президентството предоставя средствата на младежи в неравностойно положение, които са студенти в първи курс. Финансова подкрепа се отпуска и на 8 ученици от 12 клас, израснали без родителска грижа и завършили с отличен успех.

Един от стипендиантите е Шакер от Търговище. „Моята мечта е да се реализирам и да успея", казва той и споделя, че е път да сбъдне мечтата си. Вече е студент първи курс. Научил за инициативата от социални работници: "И сега следвам във Варна, счетоводство и одит. Просто ми помогна, не само с парите, да се чувствам сигурен".

Президентът Румен Радев се срещна с младежите, които ще получат стипендии тази година.

"Знанието и образованието са сила, която в ръцете на млади хора като вас води до един по добър свят. Не се отказвайте от препятствията по пътя, използвайте ги за трамплин към следващият успех", призова държавният глава.

Това смята да направи Шакер, който се занимава с музика и иска да задели част от парите от стипендията за музикален проект.

"Това, което не мога да кажа с думи, казвам го с музика".

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени