Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Как да бъдем иновативни в училище" показват в Пловдив

Пловдив e домакин на международна конференция „Как да бъдем иновативни в училище“. 

Събитието се организира от фондация „Световен образователен форум България“ в партньорство с Община Пловдив и ще се проведе в Гранд хотел „Пловдив“. 

За откриването се очаква министърът на образованието Красимир Вълчев, който ще сподели как политиките за иновации променят системата на средно образование. 

Специален гост и ключов говорител е Пол Бърн, член на борда на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA),  член на Съвета на Международната конфедерация на директорите (ICP) и президент на Националната асоциация на главните директори и заместник-директорите (NAPD).  

Във форума ще участват представители на МОН, на регионалните управления на образованието и общини, социални партньори, образователни институции и експерти. Действащи директори на иновативни  училища от всички нива на училищно образование ще разкажат за своя опит и добри практики.

За Радио Пловдив Мария Гайдарова – председател на фондация „Световен образователен форум България“ коментира, че иновациите са ключ за успешното развитие.

Иновациите са ключ към тази дългоочаквана промяна -от страна на обществото и от страна на всички, които сме в сферата на средното образованието като действащи лидери -учители,  директори, професионалисти на всички  нива. В контекста на международната конференция днес ще бъде представена и нашата първа книга, която издаваме съвместно с община Пловдив, която носи същото име - „Как да бъдем иновативни в училище“. Там са описани ключови послания от проведени обучения в рамките на нашия петгодишен проект. Рефлективни практики на част от участниците с акцент как да се мотивират учениците с десет различни идеи.  Защото истината е, че заедно можем да приемем предизвикателството да променяме образователната система  и иновациите са като една стъпка  напред към постигане на това общо желание за   по-качествено образование и по-добро бъдеще на децата ни, тук в България, допълни Гайдарова.

Цялото интервю с Мария Гайдарова може да чуете в прикачения звуков файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!