Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фейсбук" стартира приложението си за пазарно проучване Viewpoints

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Фейсбук" (Facebook Inc.) обяви, че стартира приложение за проучване на пазара, наречено Viewpoints. Новото приложение ще предложи на хората да провеждат проучвания, да изпълняват задачи и да участват в проучвания за продукти като Facebook, Instagram, WhatsApp и Oculus, като ще има бъде заплащано през PayPal въз основа на техните действия.

"След като настроите акаунта си във Facebook Viewpoints, ще бъдете поканени да се присъедините към различни програми. Преди всяка програма ще ви обясним каква информация ще бъде събирана, как ще бъде използвана и колко точки ще получите при завършване на съответната програма", отбеляза водещата социална интернет медия. "Ще ви уведомим колко точки са ви необходими, за да получите съответното заплащане. Всеки път, когато достигнете тази сума, ще получавате плащане, изпратено директно към вашия акаунт в PayPal", добави "Фейсбук".

Компанията също така заяви, че потребителите ще бъдат помолени да предоставят лична информация, но ги увери, че тяхната поверителност ще бъде запазена. "Преди да започнете каквато и да е програма, ще ви уведомим как ще се използва информацията, която предоставяте чрез тази програма. Няма да продаваме вашата информация от това приложение на трети страни. Също така няма да споделяме публично вашата активност във Viewpoints във "Фейсбук" или в други акаунти, които сте свързали, без да имаме вашето разрешение", подчерта Facebook.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени