Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Добролюб“ и тайните на близкото минало

БНР Новини
Снимка: МГТ "Зад канала"

"Датата е 20 декември, 1989-а. В кабинета на майор Ткачова, експерт в архива на Държавна сигурност, е изпратен загадъчен запис. Тя трябва да реши автентичен ли е този запис, или е фалшификат. От нейната експертиза зависят все повече неща. Едно от тях е съдбата ѝ.

Криминална драма, в която разследващият се оказва внезапно въвлечен – заради любовта, от която си мисли, че се е отървал".

Така режисьорката Весела Василева открехва леко завесата пред най-новия си спектакъл „Добролюб“ – постановка по пиесата на Лило Петров, с която младият драматург спечели тази година наградата на Конкурса за нова пиеса на тема „Тайните“. Конкурсът е част от Културния календар на Столичната община, а организатор е Нов български университет.

„Добролюб“е моноспектакъл на Василена Атанасова, със специалното участие на актьора Васил Банов (глас). Сценографията е на Елена Иванова.

Премиерата е тази вечер от 19 часа в клуб-фоайе "При жабите" в Малък градски театър "Зад канала", а в „Артефир“ ви срещаме в аванс с автора на пиесата Лило Петров и с актрисата Василена Атанасова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна