Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Повече средства за програмата "Иновации в действие" в училищата догодина

Повече средства от бюджета ще бъдат отделени за Националната програма "Иновации в действие" през следващата година. Това заяви в Пловдив  просветният министър Красимир Вълчев, който откри международната конференция "Как да бъдем иновативни в училище".

Според министър Вълчев, голямото предизвикателство пред образователната система е как да бъдат провокирани децата да учат повече.

„Децата по-малко четат. Това означава всеки един учител повече да свързва знания и умения във всеки един час или в по-голяма степен да бъде ориентиран към повишаване на интереса за учене“.

Министърът подчерта, че през 2020 година е предвидено над 50% от средствата за квалификация на учителите да бъдат използвани за обмяна на добри практики. Ще се залага и на повече методически и мотивационни семинари.

„Това, което си остава като предизвикателство е как да направим така, че да дадем възможност всеки ден учител да има по-голям периметър от време за иновативни практики, за повече упражнения“.

Това може да стане и с облекчаване на някой от учебните програми, каза министърът на образованието и науката.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от