Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки лев в бюджета на Пловдив за туризъм е добре дошъл

Няма човек, който да харесва и да обича да плаща данъци, особено пък да се увеличават, така че всеки човек негодува и недоволства, че ще му бъдат увеличени данъците. Но аз смятам, че  Пловдив е с най-ниския туристически данък и смятам, че няма да бъде драматично, тъй като с 20 ст да бъде увеличението - това е нищо. В Бургас за обект с три звезди е 1,20 лв, в София е 0,80 лв, при нас 0,60 лв, така че този данък отдавна не е пипан, не е увеличаван и аз смятам, че това няма да се отрази драматично на бизнеса в Пловдив, каза по повод намерението на администрацията да увеличи налога Тони Симидчиева - хотелиер, член на УС на Съвета по туризъм, бивш общински съветник.

Според нея е тези 20 ст. увеличение  в никакъв случай няма да се отразят върху цената на една стая, която примерно се продава между 80 и 120 лв. 

Знам как се харчат парите от този данък, тъй като съм в Съвета по туризъм и в Консултативния съвет по туризъм към кмета,  където всеки един лев следим как се изразходва. 

Всеки лев в този бюджет е добре дошъл, защото ще отидем на още една борса някъде примерно, защото няма как Пловдив да се развива като туристическа дестинация, ако няма достатъчно средства за реклама, за показване на различни туристически борси, така че аз смятам, че това перо би допринесло за развитието на туризма. 

Странно е, да ви кажа, че веднага се започва с увеличаване на някакви данъци и носи някакви негативи на новия кмет, но специално за този данък смятам, че няма драма и че е логично. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени