Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Туитър“ почва да чисти „мъртви души“ от 12 декември

„Туитър“ планира мащабна чистка на неактивни акаунти, както и такива на вече починали потребители, съобщава Engadget, като се позовава на съобщение на компанията.

За начало на чистката е определен 12 декември. Акаунтите на всички потребители, които не се регистрирали активност през последните 6 месеца, ще бъдат „почистени“, т.е. – премахнати от мрежата.

От социалната мрежа посочват, че по този начин ще бъде улеснено търсенето на даден потребител. Освен това, аргументират се от „Туитър“, неизползваните профили често са обект на хакерски атаки, при което биват присвоявани и използвани за криминални цели.

Според съобщението процесът ще отнеме няколко месеца, а заличаването на „спящите“ акаунти няма да се отрази на общия брой на потребителите на мрежата – около 145 милиона, тъй като компанията брои само тези профили, които се обновяват поне веднъж на 24 часа.

Заедно с това от „Туитър“ съобщават, че компанията ще съхрани акаунтите на вече починали ползватели, но не се посочва как ще стане това.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени