Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов ще награди курсанти на НВУ във Велико Търново

Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.
Снимка: Здравка Маслянкова

Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново чества днес 141 години от създаването на първото военно училище в страната. В празника ще се включи вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

По-късно той ще вземе участие и в заключителното за тази година събитие от националната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

Празникът на Националния военен университет ще започне с литургия, отслужена от великотърновския митрополит Григорий, и поднасяне на цветя на паметниците на Васил Левски и на възпитаниците на университета, след което военният министър Красимир Каракачанов ще награди изявени преподаватели.

От 15:30 часа до Военния дом в центъра на Велико Търново започва финалното събитие от кампанията „Бъди войник“. Ще бъдат показни въоръжение, техника и оборудване на различните родове войски. Военнослужещи от Специалните сили и Военния университет ще направят различни демонстрации. Ще се проведе и информационна борса за набиране на войници и матроси.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени