Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

VII Софийски международен литературен фестивал с франкофонски фокус

БНР Новини
Снимка: Софийски международен литературен фестивал

За седми път в София се провежда Международен литературен фестивал, като тази година фокусът е върху френскоезичната литература. Ще участват писатели от цял свят, като са включени и автори, чийто френски език не е майчин, но пишат на него. Това е начин те да изразят „неща, които са трудни за казване на родните им езици. Той ги поставя и в една по-голяма литературна традиция, която едновременно ги отхвърля и постоянно ги преоткрива.“ 

В събитието участват и български писатели, които пишат на френски език.

Началото на фестивала е на 9 и 10 декември с двудневна конференция, посветена на темата "Да пишеш на френски“. Тя е подготвена от Международната организация на франкофонията в сътрудничество със СУ „Св. Климент Охридски“. 

Софийският международен литературен фестивал завършва на 15 декември. Организатори са Асоциация "Българска книга“ с подкрепата на Министерството на културата и Столична община. Партньори са Международната организация на франкофонията, Френският институт, Посолството на Швейцария у нас. Събитията са част от Културния календар на Столичната община за 2019 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна