Eмисия новини
от 22.00 часа

Стара Загора е на пето място по равнище на безработица в страната

4,3 на сто е равнището на безработица за област Стара Загора през месец октомври. Броят на регистрираните безработни е 6 363, като спрямо предходния месец се наблюдава увеличение от 217 души, а сравнение със същия месец на 2018 г. регистрираните безработни  намаляват с 28 лица.

Област Стара Загора се нарежда на пета позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области на страната, заедно с област Пловдив, обобщи данните Любен Георгиев директор на дирекция “Бюро по труда“ – Стара Загора.

Тече програмата „Ваучери за заети лица“. Към края на месец октомври са подадени 1598 заявления по програмата и са одобрени 1286 заети лица, издадени са 726 ваучера на стойност 458 300 лева. 720 лица са включени в обучения, уточни Георгиев. Приемат се заявления  и по проект „Родители в заетост“. Към момента одобрени са общо 45 родители, подали заявления  и 69 безработни лица за детегледачи, като вече са подписани 47 трудови договора.

От 17.09.2019 г.  по този проект стартира втори прием на заявления и той е отворен все още за кандидатстване, припомни Любен Георгиев.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от