Eмисия новини
от 08.00 часа

Безработицата в Старозагорско остава ниска

Старозагорска област се нарежда на пето място по най-ниска безработица в страната. За миналия месец нивото на безработицата е било 4,3 на сто.

Броят на регистрираните безработни през месец октомври 2019-а година е  6363-ма души, като спрямо предходния месец се наблюдава увеличение от 217 души.

В сравнение със същия месец на 2018-а година регистрираните безработни намаляват с 28 лица, обобщи Любен Георгиев - директор на Дирекция "Бюро по труда"-Стара Загора: "716 безработни лица са постъпили на работа. Стара Загора продължава да дели петата позиция по средно равнище на безработица заедно с община Пловдив. Ниското равнище на безработица продължава да е в Стара Загора и Казанлък съответно с 2,3 и 3,5 процента, а най-висока е в общините Николаево - 38,5 и Братя Даскалови - 27,1 процента".

Тече програмата "Ваучери за заети лица". Издадени са 726 ваучера на стойност 458 300 лева. Приемат се и заявления по проект "Родители в заетост".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от