Eмисия новини
от 17.00 часа

БЧК осигурява топъл обяд на 78 деца в две училища в Бургаско

Програмата „Топъл обяд“ започва от утре в две училища в Бургаско. Тя се осъществява от БЧК на национално ниво благодарение на корпоративни дарители.

Обхванати са деца от социално слаби семейства, които посещават училище Антон Страшимиров, село Дебелт, община Средец и училище Пейо Яворов в село Крушевец, община Созопол, съобщи директорът на БЧК Бургас Виолета Радева.

78 деца ще получат топъл обяд в училищна среда. Всеки ден децата ще получават супа и топла храна, с хляб. Целта на националната кампания "Топъл обяд в училище" е техните семейства да бъдат подпомогнати ,  икономическият показател да не е водеща причина за непосещаване на учебните занятия. 

Тези деца ще получат и пакети със здравословна храна на стойност 10 лева. Бургаската червенокръстка организация ще закупи двеста такива пакета. Като с тях ще бъдат зарадвани и други деца, посещаващи социални институции. Раздаването им ще е след десети декември.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Сексуално образование в... комикси

публикувано на 12.12.19 в 16:00

Застрашените уралски езици

публикувано на 11.12.19 в 09:40