Eмисия новини
от 05.00 часа

В община Троян приключват с изграждането на точките с безплатен Wi-Fi

Снимка: mtitc.government.bg

До края на годината в община Троян ще бъдат изградени всички точки с безплатен Wi-Fi. Това се прави по проект финансиран от Европейската комисия, по който безплатен достъп вече е осигурен  на 13 места в общината.

Предстои да бъдат пуснати и в Националното изложение на занаятите в село Орешак, Многопрофилната болница и на още места  в централна градска част.
Безплатен интернет вече има на централния площад в града, на детски площадки в кварталите, автогарата, пред входа на Троянския манастир, в Природонаучния музей в село Черни Осъм, в Шошковата къща, на стадиона "Чавдар" и др., поясни кметът Донка Михайлова.

„Към края на  проекта трябва  да има изградена мрежа и гарантиран интернет достъп, при който поне 50 потребители на едно място едновременно да ползват услугата, без да се влоши качеството на доставка.“

Михайлова допълни, че със средства от общинския бюджет вече е осигурен безплатен интернет достъп в седем села от общината – Борима, Врабево, Дебнево, Дълбок дол, Калейца, Старо село и Шипково.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от