Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фреди Люнгберг дебютира с равенство в Арсенал

Тим Крул спасява дузпата на Аубамеянг, преди тя да бъде пребита.
Снимка: БТА

Серията на Арсенал без победа в английското футболно първенство продължи и в началото на месец декември, след като лондончаните завършиха наравно 2:2 срещу Норич Сити като гости в мач от 14-ия кръг. "Артилеристите" не са печелили от 6-и октомври насам, когато надвиха Борнемут с 1:0 като домакини.

Арсенал можеше и да загуби този мач, но изравняваше на два пъти. Теему Пуки вкара за 1:0 в 21-та минута след рикошет и Пиер-Емерик Обамеянг бе точен в 29-та от дузпа, бита два пъти, а Норич поведе отново във втората минута на добавеното време чрез Тод Кантуел. Обамеянг обаче изравни за 2:2 в 57-та минута, когато топката стигна до далечната греда след разбъркване и нападателят на Арсенал я изпрати в мрежата на Норич със силен удар.

Норич натисна гостите си в последните 20 минути, но "канарчетата" направиха няколко пропуска и останаха само с точка.

Така лондончаните, които имат една загуба и четири равни в последните си пет мача във Висшата лига, са осми с актив от 19 точки. Норич пък е предпоследен с три точки зад първия над чертата Евертън.

Уулвърхемптън завърши наравно 1:1 с Шефилд Юнайтед и запази шестото си място при равенство по точки с петия Тотнъм.

Лис Мусе изведе гостите от Шефилд напред в резултата във втората минута, но Мат Дохърти изравни в 64-та и така "вълците" останаха на точка пред днешния си съперник.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени