Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в Плевен с почетен плакет за 65-годишнината си

Снимка: Регионална библиотека - Плевен

Почетният плакет на Община Плевен получи Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Най-високото отличие се дава за постиженията и развитието на културния институт и по повод 65 години от създването му.

Над половин милион библиотечни единици се съхраняват в една от най-големите и модерни библиотеки у нас. При връчването на отличието кметът Георг Спартански каза:

65 години са, бих казал, едно добро начало. Хубава, модерна, библиотека, която ще служи още много, много, много години на плевенчани, която не е само едно място, в което да вземеш една книга, да върнеш друга и да продължиш да четеш. Вие знаете какво е съдържанието на съвременната библиотечна дейност. Библиотеката е мястото, откъдето детските мечти поемат пътя за своята реализация. Пожелавам на колектива това, което са създали, което развиват и несъмнено ще преведат като щафета на следващите след тях, да бъде един плацдарм на науката, на просвещението, на ограмотяването. Нека библиотеката да продължи да бъде един стожер на културата, на писмеността, на духовността на, знанието, на иновациите“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна