Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейна Коледната елха в центъра на Пловдив

| обновено на 02.12.19 в 18:22
7
Снимка: Антония Попова, Радио Пловдив

Светлините на Коледната елха в Европейската столица на културата - Пловдив  бяха запалени от пловдивския кмет Здравко Димитров с помощта на 6-годишната София Папазова.  

Пищна заря озари небето секунди след като детето натисна копчето за светлинкие на празничната елха на площад "Стефан Стамболов". Тя е висока 13 метра и тежи около тон и половина. Изработена е от фирма от Раковски, която е единствен производител на елки на Балканите. Коледното дърво има 4 000 лампички, украсено е с червени и сребърни топки, а също и с малки, средни и големи звезди. 

Независимо от ниските температури навън десетки пловдивчани присъстваха на тържественото запалване на светлините на коледната елха. Кметът Здравко Димитров поздрави присъстващите пловдивчани с думите:  Пожелавам на всички жители на Пловдив да им се случат много добри неща. И всеки каквото си пожелае да му се сбъдне.

За прзничният дух спомогнаха и изпълненията на децата от вокална формация „Омайниче“ и детски танцов състав „Луди млади“. Най-малките не пропуснаха да отправят и своите желания към Дядо Коледа минути след като грейна елхата. 

Със запалването на светлините на Коледната елха беше дадено началото на поредицата от събития, които се организират в Пловдив по повод коледните и новогодишните празници.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна