Eмисия новини
от 22.00 часа

Учреден е Експортен хъб България

| обновено на 02.12.19 в 16:27
Снимка: архив

Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно с бизнесорганизации, учредиха Експортен хъб България.

Зад Експортния хъб България застанаха 12 организации, представители на правителствения и частния сектор, държавни институции, работодателски организации, висши учебни заведения, клъстерни, комуникационни и бизнес организации.

Инициативата ще подпомага българските предприятия да продават успешно на международните пазари, посочи изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Бойко Таков:

"Експортен хъб България ще има две направления обучителни мероприятия. Идеята ни е от офлайн да го качим в един момент и онлайн, защото по-голяма част от дружествата и фирмите, към които ние сме насочени, са точно производителите, а те са извън София".

Другото направление от работата на Експортния хъб е конкретно обучение на български компании, което ще започне с 15 пилотни предприятия от три сектора в четиримесечен курс, като целта е при завършването му да е намерен поне по един външен пазар за компания.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от