Eмисия новини
от часа

Асоциацията на собствениците на земи е против "белите петна" в новия проектозакон

Снимка: БГНЕС

„Идеята ни не е да бойкотираме закона, но смятаме, че срокът е крайно малък за направата на нов закон. Той ще засегне над 3,5 млн. собственици на земеделска земя и е добре да се чуят всички засегнати страни. Законът е направен изцяло от служители на Министерството на земеделието“. Това каза пред БНР Стайко Стайков, председател на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи.

Членовете на Асоциацията не подкрепят проектозакона за земята и предложената в него философия за регулиране на поземлените отношения.

„Ние сме против „белите петна“ и масивите по ползване. В нито едно европейско законодателство те не са формирани по този начин – да се ползва земята на хората неправомерно... Няма наказателна отговорност за фалшиви договори… В частта за арендата са големите проблеми... Говори се за реална комасация, но не е ясно как ще стане тя“, допълни Стайков в предаването „Преди всички“.

Интервюто със Стайко Стайков можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от