Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен събират дарения за закупуване на специализиран училищен автобус

Снимката е илюстративна
Снимка: архив

В Плевен се събират средства за дарение за закупуване на специализиран училищен автобус, съобщиха организаторите от Ротари клуб Плевен Центрум, цитирани от БТА.

На благотворителна вечер снощи са събрани 22 000 лева за превозното средство, от което се нуждае Центърът за специална образователна подкрепа "П.Р.Славейков", познат като Помощно училище. В него се учат 27 деца с увреждания, 12 от тях са в инвалидни колички. За тях е нужен специализиран автобус, чиято цена е около 65 хиляди лева. Кампанията за събиране на парите продължава и се очаква тя да приключи през пролетта на 2020 г., като за подкрепа на каузата са поканени клубове от България, Сърбия и Германия.

В благотворителната инициатива в Плевен са участвали депутати, кметове на общини, общински съветници, бизнесмени, лекари, преподаватели, общественици от областния град и други селища. Четири картини са купени чрез търг за близо 4000 лева.

На благотворителната вечер са връчени годишните награди за 2019 година. В областта на образованието е удостоена Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов", за култура - най-голямото плевенско читалище "Съгласие 1869", за постижения в медицината - неврохирургът д-р Младен Овчаров, а за доброволчество - сдружение "Доброволци за Кайлъка".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!