Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн продажбите в САЩ през Черния петък достигнаха рекордните 7,4 млрд. долара

Потребителите в Съединените щати похарчиха общо 7,4 млрд. долара за онлайн пазаруване през Черния петък, показват данни на Adobe Analytics.

Голяма част от пазаруването е свързано с мобилните телефони, които представляват 39% от всички онлайн продажби в петък и 61% от онлайн пазаруването като цяло.

През Черния петък бяха продадени в САЩ мобилни устройства - най-вече смартфони - на стойност 2,9 млрд. долара. По този начин смартфоните формират 39% от всички продажби през електронната търговия, което е с 21% увеличение спрямо предходната година. Цели 61% от общия онлайн трафик към търговците на дребно е дошъл от продажбите на смартфони, което е с 15,8% повече от Черния петък на 2018 година.

Данните са рекордни за интернет продажбите през Черния петък, докато продажбите за днешния т.нар. "Кибер понеделник" се очаква да надминат 9 млрд. долара, достигайки около 9,4 млрд. долара.

Данните Adobe Analytics също така показват, че през Черния петък средно са били изхарчени по 168 долара на човек, което е с 6 долара повече от същия ден през 2018 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени