Eмисия новини
от 12.00 часа

Възстановено е обучението на 130 деца в средищното училище в Дражево

Възстановен е целодневният режим на обучение на 130 деца в средищното училище в ямболското село Дражево.

На 18 ноември 22 деца бяха приети по спешност с хранително отравяне в областната болница. В момента проверка на прокуратурата изяснява причините за заболяването.

Отменена е заповедта на директора на Областната агенция по безопасност на храните в Ямбол и от днес училищният стол в Дражево отново работи, съобщи кметът на община Тунджа Георги Георгиев и допълни: "Съответно със закуски, обедно хранене и целодневна организация на учебния процес".

Междувременно от Районната прокуратура в Ямбол информираха, че срокът на възложената проверка за установяване причините, довели до хранителното отравяне на 22 деца от село Хаджидимитрово е променен от 10 на 30 дни.

Проверката се извършва под ръководството на Областната дирекция на полицията в Ямбол съвместно с Агенцията по безопасност на храните и РЗИ.

В хода на проверката бяха установени нарушения в училищния стол, а на служителката е съставен акт за административно нарушение.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от