Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Туитър" актуализира политиката си за поверителност и защита на личните данни

В понеделник компанията "Туитър" (Twitter Inc.) обяви, че актуализира своята политика за спазване на законите за поверителност и защита на личните данни. Промяната ще влезе в сила на 1 януари 2020 г. и ще позволи на потребителите да поискат изтриването на техните данни и възможност да блокират Twitter да споделя информация с трети страни, както се изисква от Калифорнийския закон за поверителност на потребителите.

Компанията също така отбеляза, че стартира т. нар. "Център за поверителност на Туитър" (Twitter Privacy Center) с цел "да предостави повече яснота" за начините, по които защитава информацията на потребителите.

Центърът за поверителност ще направи "по-лесно да открием и научим повече за работата, която вършим, да запазим данните си сигурни, включително какви данни събираме, как ги използваме и възможността за контролиране, която имаме", посочва медийната интернет компания.

"Туитър" призна, че "не е перфектна" в защитата на данните, но настоя, че непрекъснато работи за подобряване в това отношение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени